logo

Lid worden van het FJSO?

Wil je lid worden van het FJSO? Er zijn plaatsen vrij. We nodigen je graag uit om auditie te komen doen. We zoeken dit keer vooral strijkers, een hobo, fagottisten en koperblazers, maar ook anderen kunnen zich opgeven. Hoe lees je hieronder.

Audities

Als je lid wilt worden van het FJSO, moet je eerst auditie doen. Daar zijn twee redenen voor. Allereerst willen we zeker weten dat je het niveau van de stukken, die het FJSO speelt, aan kunt, want anders moet je er te veel moeite voor doen en zal het waarschijnlijk helemaal niet leuk zijn om mee te spelen. Daarnaast willen we, door niet iedereen die dat wil als lid toe te laten, het niveau van het orkest bewaken. Zo kunnen we namelijk de beste jeugdmusici uit Flevoland e.o. een uitdagend orkest blijven bieden. Voordat je besluit auditie te doen, kun je altijd tijdens een repetitie komen kijken en luisteren. Als je het leuk vindt kan je ook twee keer meespelen voordat je auditie doet. Onze repetities zijn openbaar. Data en tijden staan in het repetitierooster 2015-2016.

Aan het lidmaatschap zijn kosten verbonden. Voor het seizoen 2015-2016 is de eigen bijdrage van de orkestkleden 200 euro voor het hele seizoen. Daarvoor krijg je (gemiddeld) eens in de 2 weken op zaterdagochtend een repetitie van 9:15 uur tot 12:15 uur en tenminste een keer in het seizoen een repetitieweekeinde. Alleen voor grote extra activiteiten als een buitenlandse reis vragen we een extra bijdrage. Op dit moment wordt gewerkt aan een orkestreis in 2016.

Als je auditie wilt doen kun je je opgeven door het onderstaande aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar het adres dat erop vermeld staat. Wij nemen dan contact met je op om nadere afspraken te maken.

Bij de auditie speel je een etude of een voordrachtstuk dat je zelf uit kiest. Ook vragen wij je een stuk uit een orkestpartij van blad te spelen. De auditie gaat ongeveer een kwartier duren. We proberen je dan zo snel mogelijk te laten horen of je aangenomen bent.

Bij de auditie zijn aanwezig: de dirigent en de concertmeester van het orkest. De stukken die bij de niveau-aanduidingen zijn aangegeven zijn een indicatie van het niveau, er mogen altijd andere stukken (van hetzelfde niveau) gespeeld worden.

In het FJSO komen de volgende instrumenten voor:
Viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, basklarinet, fagot, trompet, hoorn, trombone, tuba, harp, piano, pauken en slagwerk.


Meld je nu aan!


Download de auditie eisen
Download het aanmeldingsformulier
Heb je eerst nog een vraag? Stel die dan via het contactformulier, of stuur een email aan audities@fjso.nl.
Voor de volgende instrumenten zijn de auditie-eisen op aanvraag beschikbaar, vermeld het op het inschrijf- of contact formulier:
  • Altviool
  • Contrabas
  • Fagot
  • Basklarinet
  • Trombone
  • Tuba
  • Harp
  • Pauken
  • Slagwerk

Tenslotte: ga je auditie doen? Dan veel succes met oefenen, misschien zien we jou binnenkort wel in ons orkest.