logo

Het orkest

Het FJSO is een provinciaal jeugdorkest. Het bestaat uit zon 40 jonge enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 12-24 jaar. Onze leden komen uit alle hoeken van Flevoland, VO-leerlingen, HBO- en WO-studenten. Eens in de 2 weken repeteren we op zaterdag samen onder leiding van Ilia Belianko, onze dirigent. We repeteren in principe afwisselend in een van de Centra voor Kunstzinnige Vorming in Flevoland.

Het FJSO speelt voornamelijk klassiek repertoire, maar ook andere symfonische werken staan regelmatig op het programma. Wij werken ook wel samen met solisten, koren en andere orkesten. Wij willen samen op een zo hoog mogelijk niveau muziek maken, zonder daarbij de gezelligheid uit het oog te verliezen.

Elk jaar geeft het orkest enkele concerten in de provincie en gaat eens in de 2 3 jaar naar het buitenland. In 1996 nam het FJSO deel aan het International Youth Music Festival in Denemarken en in 2000 was het een van de grootste orkesten bij het European Youth Music Festival in Trondheim, Noorwegen. Het orkest nam ook enkele keren deel aan een internationaal muziek concours in Neerpelt, Belgie, waar het een tweede prijs ontving in 2001. In 2006 had het FJSO een concertreis door Toscane. In 2008 was het FJSO op concertreis door de Provence. In 2010 waren we in de herfstvakantie te gast bij de muziekscholen van Fredricia en Assens in Denemarken. In juni 2011 kwamen er Denen bij ons op bezoek. Zij speelden mee met onze concerten in juni.

Een actieve Ouderwerkgroep regelt allerlei logistieke en praktische zaken rond het orkest. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor orkestleden en ouders.